VVV Vlieland
Menu
Suchen & Buchen Ferienhäuser und Wohnungen

Wählen Sie die Daten oder ansehen Sie Alle Unterkunften

Culinaire Wadden Weken

Een feest voor Waddenvoedsel

Het Waddengebied zit vol verrassende smaken. En dat mag gevierd worden. Van 21 oktober tot en met 26 november 2023 zijn het de Culinaire Wadden Weken. Beleef samen met horecabedrijven en producenten de smaak van de Wadden langs het gehele Waddenzee UNESCO Werelderfgoed. Van de zilte smaak van vis en schelpdieren tot het graan uit de Graanrepubliek; in het waddengebied vind je alles wat je nodig hebt. Ontdek bij verschillende restaurants en ondernemers in het Waddengebied nieuwe smaken en luister naar de verhalen van ondernemers en chef-koks. Allemaal lokaal en met zorg voor de omgeving geproduceerd. Eet je mee?

Waar kan ik heen op Vlieland? Vind hier de vijf locaties waar je de smaak van de Wadden kunt proeven.

Het gehele Waddengebied zit vol met leuke restaurants. Speciaal voor de Culinaire Wadden Weken hebben een aantal restaurants een mooi menu samen samengesteld. De Culinaire Wadden Weken zijn onderdeel van het programma Waddengastronomie. Proef de Smaak van de Wadden!

Restaurant Zuiver

Restaurant Zuiver serveert een 5-gangen menu voor jong & oud. Er wordt uitsluitend gewerkt met pure en eerlijke producten, dit brengt een wisselend menu. Een puur en eerlijk menu! Het liefst uit eigen moestuin en zo veel mogelijk zelf gemaakt. Daarom wordt er gewerkt met een kleine voorraad. 

Tijdens de Culinaire Wadden Weken proef je bij ons: Een 5 gangen verrassingsmenu met ingredienten uit het waddengebeid voor € 65,- met als mogelijkheid een zalig bijpassend wijn arrangement. 

Benieuwd naar de smaak van Restaurant Zuiver?


WestCord Strandhotel Seeduyn

WestCord Strandhotel Seeduyn op Vlieland ligt op een locatie die met recht uniek te noemen is voor Nederland. Nergens vindt u een hotel op Vlieland, zo vrij én dicht aan zee... 

Tijdens de Culinaire Wadden Weken proef je bij ons het volgende gerecht:
Huid gegaarde wilde zeebaars filet 
Viennoise van zee venkel en waddenzout | mosterd hollandaise | warme wadgroenten salade met vinaigrette van oester  | aardappeltaart met gedroogde zeekraal en knoflook| gemarineerde kokkels

Benieuwd naar de smaak van WestCord Strandhotel Seeduyn?


WestCord Hotel de Wadden

WestCord Hotel de Wadden is een intiem hotel met comfortabele hotelkamers en drie verschillende restaurants!

Tijdens de Culinaire Wadden Weken proef je bij ons het volgende gerecht:
Lijn gevangen zeebaars filet
Kokkel velouté | zeekraal puree met mosterd | salade van zeebanaan | structuren van waddenaardappel 

Benieuwd naar de smaak van WestCord Hotel de Wadden?


De Vlielander Kaasbunker

Op het hoogste punt van Vlieland, vlakbij de vuurtoren, ligt diep onder de grond een oude bunker. De Vlielander kaasmaker Nils Koster kwam er achter dat de omstandigheden in de bunker perfect zijn voor het rijpen van kaas.

Tijdens de Culinaire Wadden Weken is er bij ons een rondleiding met proeverij.
Op het hoogste punt van Vlieland, vlakbij de vuurtoren, ligt diep onder de grond een oude bunker. Deze is gebouwd in WOII als onderdeel van de Atlantikwall. Nu is er een expositie ingericht over de historie van het gebouw, kaas, zeewier en andere Vlielander smaakmakers. Natuurlijk ligt er ook altijd een stukje kaas om te proeven. 

Benieuwd naar de smaak van de Vlielander Kaasbunker?


Brouwerij Fortuna

Fortuna Vlieland maakt ambachtelijk bier en bruisend water. Ze beschikken over een eigen water- en energiebron en werken zoveel mogelijk met eilander ingrediënten. Fortuna Vlieland is een fijne bestemming op het eiland.

Tijdens de Culinaire Wadden doen wij mee met een bierproeverij. Kom langs en geniet van de smaak van de Wadden. Het bier van Vlieland is in diverse smaken te proeven: Duin Blond, Island Ale, Wad Donker en Storm Stout. Aan het zuivere duinwater – de brouwerij heeft een eigen bron - worden smaakmakers van Vlielandse bodem toegevoegd zoals duindoorn, zeewier en cranberries. Andere grondstoffen voor het bier zoals gerst, hop en gist komen van de wal bij gebrek aan landbouw op het eiland.

Benieuwd naar de smaak van Brouwerij Fortuna?

Waddengastronomie, activiteiten en duurzaam eten

Lokaal eten wordt steeds belangrijker en gelukkig ook steeds populairder. Nederland heeft veel te bieden op culinair gebied, en juist op een kleinschalige een duurzame manier. Een streek dat rijk is aan natuur, biodiversiteit en dus in voedsel is het Waddengebied. Het is algemeen bekend dat er veel vogels naar de Waddenzee trekken om te eten wanneer het eb is en het Waddengebied heeft ook voor ons veel te bieden. Om dit aan iedereen kenbaar te maken zijn de Culinaire Wadden Weken in het leven geroepen. Tijdens deze weken in oktober en november kun je alles leren over de Wadden en de verrassende smaken ook vooral proeven. Oesters, zeekraal en garnalen bijvoorbeeld, maar ook lokale producten van het land.

Benieuwd naar het aanbod in het gehele Waddengebied? Neem een kijkje op Visit Wadden.