VVV Vlieland
Menu
Suchen & Buchen Ferienhäuser und Wohnungen

Wählen Sie die Daten oder ansehen Sie Alle Unterkunften

Unesco Waddenzee Werelderfgoed

Bestaat 10 jaar!

One Wadden Sea - Two wheels - Three countries

De Waddenzee is de laatste echte natuur van Nederland. Weer, wind en water creëren hier steeds opnieuw een bijzonder landschap van slikken, kwelders, duinen, geulen en zandplaten. Dit enorme getijdengebied is van belang voor miljoenen vogels en vissen. Je vind er grote roofdieren als de gewone en grijze zeehond en soms bruinvissen. Maar neem je de tijd en kijk je zorgvuldig, dan zie je nog veel meer.

15-06-2019

Unesco Waddenzee Werelderfgoed

Ontdekken, ervaren en onderzoeken worden beloond in Waddenzee Werelderfgoed.

Fietstocht Waddenzee Werelfderfgoed 10 jaar
Aankomende woensdag 19 juni start de fietstocht van bijna twee weken op Vlieland.
Een groep start in Denemarken en een groep in Nederland en beide eindigen in Willemshaven, Duitsland. De fietstocht is hét evenement van het verjaardagsprogramma.
Het motto is One Wadden Sea. Two wheels. Three countries.
 

De opzet:

  • Er zijn twee fietsgroepen waarvan de ene start in het Deense Waddengebied en de andere in het Nederlandse Waddengebied;
  • Tijdens de route zijn er diverse stops welke allemaal in teken staan van Waddenzee Werelderfgoed te vieren;
  • Elke dag kan je als fietser of bezoeker aanhaken bij de fietsgroep;
  • De fietstocht start op 19 juni op Vlieland en wordt op 26 juni aan de Duitse collega’s overgedragen. Zij fietsen vanaf hier verder door het Duitse Waddengebied.
  • De tocht eindigt op 30 juni in Willemshaven waar een festival rondom het 10-jarig bestaand wordt georganiseerd
     

Aanmelden:
Er is een fietsgroep van ongeveer 10 personen die de fietst. Wil jij ook meefietsen? Dat kan!
Elke dag kan je aanhaken aan het programma. Om een dag mee te fietsen of zelfs een paar dagen. Het programma is van dag tot dag hier te vinden. Let op: er is maar beperkt ruimte beschikbaar. Kosten voor slapen, eten en drinken zijn voor eigen rekening. Meld je aan!
 

Dag van het Wad
Zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019 staan we stil bij het unieke gebied en gelijk ook de kwetsbare kant hiervan. Als bezoeker kun je via uiteenlopende evenementen kennis maken met de Waddenzee. Op een manier die misschien wel nieuw is voor jou.
 

Werelderfgoed Waddenzee is in Nederland verkozen tot ‘Mooiste natuurgebied’. De Waddenzee is één van de laatste grote getijdengebieden waar natuurkrachten hun gang kunnen gaan. Iedere keer wanneer je er komt, is het anders. Water, slib en zand verplaatsen zich met elk getij. Via het stelsel van geulen, prielen en slenken vallen slik en zandplaten droog waar zeehonden rusten en vogels foerageren. De zeebodem lijkt kaal, maar zit vol leven.