logo_vvv VVV Vlieland, in je element
Menu

Donderdagmiddag Film

Bij Podium Vlieland.

Donderdagmiddag Film - Bij Podium Vlieland.
film

Kom op donderdagmiddag 15.00 uur film kijken bij Podium Vlieland.

9 jan Edie

De tachtigjarige Edie (Sheila Hancock) is een bittere, eigenwijze Engelse dame. Na de dood van haar dominante man George en door de steeds slechter wordende relatie met haar dochter, besluit ze haar jeugddroom na te jagen. Ze vertrekt halsoverkop naar de Schotse Hooglanden om daar een berg te beklimmen. Onderweg ontmoet ze Jonny (Kevin Guthrie), een jonge man die haar helpt met het aanschaffen van de juiste uitrusting en die haar traint om de berg te kunnen beklimmen. Ze kletsen, ruziën, maken lol en onthullen steeds meer over hun leven aan elkaar.

Groot-Brittannië, 2017, 102 min

6 feb The Favourite

Vilein-komisch kostuumdrama over de wispelturige, zeventiende-eeuwse Britse koningin Anne (Colman), en twee hofdames (Weisz en Stone) die met alle mogelijke middelen strijden om haar (seksuele) gunsten. Alles in deze film klopt. Van de messcherpe dialogen (gesproken in modern Engels), tot de ongewone camerahoeken en de voor zijn doen uitbundige regie van de Griekse grootmeester Lanthimos (Dogtooth, The Lobster). Lanthimos rekt de oude wetten van het kostuumdrama in deze film zo op, dat hij bijkans een nieuw genre creëert.

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk/Ierland, 2019, 120 min

5 mrt Retour en Bourgogne

Met Retour en Bourgogne schetst Cédric Klapisch een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van de familie beheren, maar ondertussen hun eigen weg moeten vinden. Jean verliet tien jaar geleden zijn geboortestreek Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn familie. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen keuzes te maken en beslissingen over de toekomst te nemen.

Frankrijk, 114 minuten

2 apr The Cakemaker

De jonge Berlijnse taartenbakker Thomas gaat op zoek naar de vrouw van zijn gestorven Israëlische minnaar, die van die relatie niets weet. Thomas blijft hangen bij de weduwe en haar zoontje, en ondanks dat hij niet joods is, smaken zijn koekjes en cakes zo heerlijk dat hij mag helpen om het koffietentje van de weduwe te laten floreren. Beide proberen op ieders eigen wijze het verdriet om de gestorvene te verwerken.

De heftige ingrediënten van dit drama (rouw, homoseksualiteit, indringen in een gezin, Duits-Israëlische relaties, religie) zou bij menig regisseur een misbaksel opleveren. Maar ‘The Cakemaker’ doseert dit alles zo subtiel, zo weloverwogen, dat het resultaat een voorbeeldig menselijk drama is. Zonder heftige wendingen, zonder grote woorden, altijd met de menselijke maat als leidraad. The Cakemaker’ laat weer eens zien dat de menselijke veerkracht een hoop vermag en dat het leven ondanks alle ellende genoeg moois heeft te bieden.

Israël/Duitsland 2017, 104 minuten

More information: vlieland.net/nl/bedrijf/podium-vlieland

More dates for Donderdagmiddag Film