VVV Vlieland
Menu

Halve Marathon

Zondag 13 augustus 2023

Halve Marathon - Zondag 13 augustus 2023
sportief

De halve marathon Vlieland is een loop waar 1.000 hardlopers aan de start verschijnen. De loop heeft een recreatieve opzet, maar er wordt wel gestreden voor een snelle tijd, waaraan prijzen verbonden zijn.

Het mag daarom ook een echte wedstrijd genoemd worden.

Veiligheid

De route die de lopers afleggen gaat soms over smalle schelpenpaden. Bevindt u zich ten tijde van wedstrijd op het parcours wilt u dan de lopers voorrang verlenen en hen de ruimte geven?

Gedurende de wedstrijd zullen zoveel mogelijk fietsers in de Dorpsstraat worden geweerd. Het Havenplein is gedurende de wedstrijd (tussen 12.30 en 15.00 uur) niet toegankelijk voor fietsers.

Aanmoedigen

Ja graag! Of u nu aan de start, in het duin, in de Dorpsstraat of bij de finish de lopers aanmoedigt, dat wordt door hen ontzettend gewaardeerd.

Route 21,1 km.

De lopers starten bij camping Stortemelk , gaan langs het voetbalveld linksaf over het schelpenpad richting de Fortweg en rechtsaf naar de jachthaven, van daar richting het dorp, door de Dorpsstraat, de Postweg, bij het ‘3de paadje’ het duin in naar de Ankerplaats linksaf door naar het lange Paalbos, vervolgens het schelpenpad langs de duinenrij naar het Posthuys en dan weer retour via de verharde weg (Postweg) de Dorpsstraat in tot aan de finish bij de Coupure op het Havenplein.

Route 10 km.

De lopers starten bij camping Stortemelk , gaan langs het voetbalveld linksaf over het schelpenpad richting de Fortweg en rechtsaf naar de jachthaven, van daar richting het dorp, door de Dorpsstraat, de Postweg, bij het ‘3de paadje’ het duin in naar de Ankerplaats. Vervolgens rechtsaf richting de Badweg, via de Badweg langs de begraafplaats via de Molenglop door de Dorpsstraat tot aan de finish bij de Coupure op het Havenplein.

Route 5,5 km.

De lopers starten bij camping Stortemelk, gaan langs het voetbalveld linksaf over het schelpenpad richting de Fortweg en rechtsaf naar de jachthaven, van daar richting het dorp, door de Dorpsstraat. Aan het einde van de Dorpsstraat rechtsaf via de Willem de Vlaminghweg, rechtsaf bij de begraafplaats via de Molenglop door de Dorpsstraat tot aan de finish bij de Coupure op het Havenplein.

Start: camping Stortemelk         Finish: Havenplein

Starttijd:              12.30 uur             21,1 km.

Starttijd:              12.45 uur             10 km.

Starttijd:              12.55 uur             5,5 km.

More information: halvemarathonvlieland.com/

More dates for Halve Marathon