VVV Vlieland
Menu
Search & book holiday homes and apartments

Select date or view All accommodations

Grootste zandverzameling van de wereld

Heel uniek zoveel soorten zand bij elkaar!

​Waddencentrum & Zeeaquarium De Noordwester heeft een zandverzameling en deze wordt steeds groter. Er zijn duizenden verschillende soorten zand van over de hele wereld te bekijken, het is uniek zoveel soorten zand bij elkaar. De Noordwester wil de grootste zandverzameling van de wereld op gaan bouwen, ze zijn er nog niet, maar het schiet al wel flink op.

12-04-2018

Grootste zandverzameling van de wereld

Wat begonnen is als een éénmalig lesproject met school De Zeester op Vlieland, is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken item in het centrum. De zandverzameling omvat op dit moment meer dan 14000 verschillende soorten zand. In de afgelopen jaren heeft De Noordwester uit verschillende nalatenschappen van zandverzamelaars vele soorten zand gekregen.​

Naast complete verzamelingen, komen er ook wekelijks mensen zand brengen. Deze mensen hebben van de verzameling gehoord of gezien en tijdens een vakantie in het buitenland zand meegenomen voor bij de verzameling. Ook per post wordt er regelmatig zand opgestuurd. Hierdoor blijft de verzameling nog steeds groeien en wordt het vanzelf de grootste zandverzameling van de wereld.

Nieuwsgierig geworden naar deze grote verzameling zand, breng dan zeker een bezoekje aan Waddencentrum & Zeeaquarium De Noordwester tijdens uw verblijf op Vlieland.