logo_vvv VVV Vlieland, in je element
Menu

Vlieland geeft je de ruimte!

Vlieland in tijden van corona.

Via deze pagina informeren we je over de corona-maatregelen die op het eiland gelden.

Wil je naar Vlieland en ben je benieuwd welke maatregelen er gelden in verband met het coronavirus? Reizen naar Vlieland is toegestaan, mits iedereen zich houdt aan onderstaande maatregelen.

Wij vragen je, ook als toerist op Vlieland, om je aan de basisregels van het RIVM te houden.
-              Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
-              Was vaak je handen en hoest/nies in je elleboog.
-              Vermijd drukte: zorg dat je altijd op 1,5 meter afstand van anderen kunt blijven.
-              Op straat moet je 1,5 meter afstand houden van anderen.


De gemeente vraagt inwoners en toeristen rekening met elkaar te houden door bijvoorbeeld op minder drukke tijden boodschappen te doen of deze te laten bezorgen zodat er meer verspreiding van het aantal bezoekers plaatsvindt.

Doelbewust negeren van de coronamaatregelen en het niet opvolgen van aanwijzingen door politie kan een boete opleveren.

Zorgeloos genieten van een levendig eiland met inachtneming van de geldende regels?
Dit kunnen we alleen samen.

​Mondkapjes

Het is verplicht om een niet-medisch mondkapje te dragen (vanaf 13 jaar) in alle publieke- en overdekte ruimtes, zoals in de supermarkten en bij het afhalen in de restaurants. Ook bij het bezoeken van bijvoorbeeld een dokter is het dragen van een mondkapje verplicht.

Voor reizigers en medewerkers in het openbaar vervoer is het verplicht om een niet-medische mondkapje te dragen, dit geldt ook op de boten van Rederij Doeksen.

Een mondkapje vervangt nooit andere maatregelen. Je moet altijd 1,5 meter afstand houden en drukke plekken vermijden.

(Openbaar) vervoer

Reizen is toegestaan. Het advies is wel om zoveel mogelijk drukte te vermijden.
-              Reizen met het openbaar vervoer is toegestaan.
-              Een mondkapje in het openbaar vervoer is verplicht. Reizigers zijn zelf verantwoordelijk om   
               mondkapjes aan te schaffen.
-              Koop voor vertrek je bootticket bij Rederij Doeksen. Lees hier meer over de veerdienst.

Accommodaties

Een groep mag buiten maximaal uit 4 personen bestaan (exclusief kinderen tot en met 12 jaar) of 1 huishouden.
In een vakantiewoning mogen gasten wel bezoek ontvangen van mensen uit andere huishoudens. Hier geldt het dringende advies om het bezoek te beperken tot maximaal 4 persoon en niet vaker dan één keer per dag bezoek te ontvangen. Uitgezonderd hiervan zijn kinderen tot en met 12 jaar. Uiteraard moet wel 1,5 meter afstand tot elkaar worden gehouden.

Indien je wilt annuleren geschiedt dit op basis van de geldende algemene reisvoorwaarden van VVV Vlieland of voorwaarden van de verhuurder waar je geboekt hebt.

Horeca

Alle horeca gelegenheden op het eiland mogen geopend zijn tussen 06.00 - 22.00 uur. Reserveren met max. 4 personen (exclusief kinderen t/m 12 jaar of 1 huishouden) en gezondheidscheck verplicht. Afhalen en laten bezorgen van eten en drinken is ook mogelijk. Check daarvoor de lijst met restaurants die deze mogelijkheid aanbieden. Verkoop van alcohol is na 22 uur verboden.

Sport, spel en activiteiten

Vanaf 27 jaar sporten buiten in groepsverband op 1,5 meter afstande toegestaan. Max. 30 personen per groep. Binnensportlocaties open. Vanaf 18 jaar met max. 2 personen op 1,5 meter afstand toegestaan. Reserveren en gezondheidscheck verplicht. Geen groepslessen, wedstrijden en publiek. Max. 30 personen per ruimte.

De musea, bioscoop, sauna's en zwembad zijn geopend, vooraf reserveren is verplicht. Op deze pagina lees je over welke activiteiten je op Vlieland kunt ondernemen.

Winkelen

Alle winkels zijn weer geopend. Alcohol verkoop na 22.00 uur is verboden, dit geldt ook voor afhaalrestaurants en supermarkten.

Buitenlandse toeristen naar Nederland

Als je naar Nederland komt, geldt dat je goed in de gaten moet houden wat de lokale overheid adviseert over het reizen naar Nederland en of je uit een COVID-19 hoog- of zeerhoogrisicogebied komt. Je kunt dit nagaan op www.government.nl
Buitenlandse toeristen naar Nederland toegestaan, vanuit groene en gele landen zijn gasten welkom.

Zorg   

Om volle wachtkamers te voorkomen is er beperkt plek op het spreekuur en zijn de huisartsenpraktijken alleen toegankelijk op afspraak.
Gezondheidsklachten worden zoveel mogelijk telefonisch afgehandeld. Bel indien mogelijk op doordeweekse dagen eerst je eigen huisarts.     
Stel urgente klachten niet uit, in geval van spoed kun je altijd gezien worden door een huisarts. Twijfel je of je een huisarts moet zien dan kun je bellen om telefonisch te overleggen.    Ben je ernstig ziek, neem dan direct telefonisch contact op met de huisarts op Vlieland 0562-451307

Klachten passend bij het Corona-virus?
Bij corona verdachte klachten blijft het eerste advies om naar huis te gaan. Heb je verschijnselen van griep of verkoudheid en wil je toch op Vlieland blijven, dan verzoeken we je om je te laten testen. Maak alleen een afspraak voor een test als je klachten hebt die passen bij het coronavirus. Zonder klachten heeft de coronatest geen zin. Bel voor een afspraak op Vlieland met de huisarts 0562 – 451307. Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Blijf verder thuis en ga alleen naar buiten voor de test.

Heb je andere vragen over het coronavirus? Bel dan naar 0800-1351.   

Wil je op de hoogte van alles op Vlieland blijven?

Volg ons op de onderstaande Social Media en blijf zo op de hoogte van al het moois dat Vleiland te bieden heeft.
Facebook
Twitter
Instagram

Voor meer informatie over maatregelen verwijzen wij u ook naar de onderstaande websites:   

Rederij Doeksen
Algemene informatie RIVM
GGD Fryslân