logo_vvv VVV Vlieland, in je element
Menu

Vlieland geeft je de ruimte!

Vlieland in tijden van corona.
Via deze pagina informeren we u over de corona-maatregelen die op het eiland gelden.

Kort samengevat komt het op het volgende neer:​

  • Houd 1,5 meter afstand en heb geduld.
  • Op Vlieland gelden dezelfde regels als aan de wal.
  • Vermijd drukte in het dorp en de veerdam.
  • Volg de aanwijzingen van onze dorpshosts op.

Zorgeloos genieten van een levendig eiland met inachtneming van de geldende regels?
Dit kunnen we alleen samen.

Welkom op Vlieland. We zullen ons het jaar 2020 nog lang blijven herinneren. De wereldwijde uitbraak van het coronavirus stelt ook ons kleine eiland Vlieland voor grote uitdagingen.

Op het grootste deel van het eiland is ruimte genoeg, maar de ruimte in het dorp is beperkt. Daarom is er een aantal regels opgesteld, die ervoor zorgen dat inwoners en gasten samen in de Dorpsstraat op een prettige manier kunnen winkelen, een terrasje pakken of boodschappen kunnen doen.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat de Dorpsstraat levend is, zonder bang te hoeven zijn voor onze gezondheid.

Dorpsstraat

De Dorpsstraat is afgesloten voor fietsen en gemotoriseerde voertuigen vanaf 12.00 uur tot 22.00 uur (m.u.v. aanvoer verse producten). Het afsluiten van de Dorpsstraat gebeurt met een hekwerk. Als voetganger, met rolstoel of een scootmobiel kunt u gewoon de Dorpsstraat in. “Voetpaden” zijn gemarkeerd met looplijnen en “voetstappen”. Komt u met de fiets naar het dorp, stal deze dan gratis op de daarvoor aangewezen locaties. De fiets mag niet aan de hand mee de Dorpsstraat in.

Dorpshost

Is er iets niet helemaal duidelijk of heeft u vragen en/of tips? In de Dorpsstraat lopen gastvrouwen en -heren rond, onze “Dorps-hosts”. Zij dragen herkenbare blauwe kleding met een . Zij helpen u graag verder.

Stout Konijn in de Dorpsstraat!

De afbeeldingen op de straat zijn tevens een speurtocht voor kinderen. Wil jij ook een Stout Konijn knuffel winnen? Volg het KnuffelKeutelspoor en maak met de gevonden woorden de hele zin. Stuur je oplossing naar Stout Konijn en maak kans op deze unieke knuffel!

.

Supermarkten

Om de drukte te spreiden zijn de openingstijden van de supermarkten van 3 juli tot en met 31 augustus 2020 verruimd. Van maandag - zaterdag van: 08.30 - 20.00 uur en zondag van 09.00 - 17.00 uur. De Vlielandse supermarkten zijn relatief klein. Ga daarom alleen naar binnen en niet met zijn tweeën of als gezin. Bekijk hier de openingstijden en ook de bezorgmogelijkheden.

Horeca

Onze horecaondernemers willen niets liever dan jou weer een hapje en drankje serveren. De overheidsmaatregelen zijn hierbij leidend. Alle restaurants zijn na landelijke maatregelen geopend, reserveer vooraf een tafel. Veel ondernemers hebben creatieve bezorg- en afhaalmogelijkheden gecreëerd. Bekijk de vele mogelijkheden.

Musea, zwembad en activiteiten

Vlieland zou Vlieland niet zijn als alle creativiteit wordt ingezet. Soms met aanpassingen en soms juist met hele nieuwe activiteiten. Bekijk wat er te doen is op Vlieland.

Fietsen, bus en taxi

Onze meeste gasten genieten wandelend en fietsend op Vlieland. Geef elkaar de ruimte. Komt u met de fiets naar het dorp, stal deze dan gratis op de daarvoor aangewezen locaties. De fiets mag niet aan de hand mee de Dorpsstraat in. De bus en taxi hebben een aangepaste capaciteit, dus is het soms wat langer wachten. Ook bij de fietsverhuur. Busvervoer; bij aankomende boten staat de reguliere bus als gebruikelijk klaar voor vervoer. De bus rijdt de zomerdienstregeling. U bent in bezit van een OV-chipkaart en een mondkapje is verplicht.

Vogelkijkhutten, wandel- en fietspaden

Op Vlieland zijn we gezegend met veel natuur, dus alle ruimte om een frisse neus te halen. Toch zijn er door Staatsbosbeheer op een aantal (drukke) plekken maatregelen genomen. Zo zijn de vogelkijkhutten gesloten. Als blijkt dat het ook op andere plekken te druk is dan kan één richtingsverkeer ingesteld worden. Op die manier zijn de plekken nog wel toegankelijk.  

Capaciteit veerboten

Rederij Doeksen heeft het aantal afvaarten en passagiers aangepast. Het dringende advies is om vooraf te reserveren. Kijk voor de laatste informatie van de rederij op; Update Rederij Doeksen.

Testen op corona

Vanaf 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen op het coronavirus.
Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.
Klachten? Maak een afspraak voor een coronatest.

Protocollen

Vele ondernemers hebben hun eigen protocollen voor de borging van veiligheid van gast en medewerkers. Enkele zijn hier te lezen.