VVV Vlieland
Menu

Filmweekend Naar Buiten

De mooiste verhalen van het platteland bij Podium Vlieland, reserveer je tickets online.

Filmweekend Naar Buiten - De mooiste verhalen van het platteland bij Podium Vlieland, reserveer je tickets online.
film

Drie weekenden en twee midweken
5 t/m 21 april

vrijdag 5 april, 2024 19:30
woensdag 10 april, 2024 21:15
vrijdag 12 april, 2024 19:30
woensdag 17 april, 2024 21:15
vrijdag 19 april, 2024 19:30

Prachtige filmische landschappen, ontroerende verhalen en heel veel gezonde buitenlucht. Seasons Magazine en Podium Vlieland organiseren in april speciaal voor de liefhebbers van programma’s als ‘Ik vertrek’ of ‘Droomhuis gezocht’ drie filmweekenden en twee filmmidweken. Drie dagen lang vertonen we onder de titel ‘Naar Buiten’ films over leven op het platteland; over kleine gemeenschappen te midden van de grote, eindeloze natuur; over botsingen tussen dorpelingen en stedelingen. Soms betekent dat plattelandsleven een idyllisch bestaan, maar soms is het ook een kwestie van overleven. Uiteraard is er in het programma ook veel ruimte om zelf naar buiten te gaan en te genieten van de Vlielander natuur.

De films variëren van een vermakelijke tragikomedie, een aangrijpend drama tot een hartverwarmende feelgoodfilm. Een Deense schrijfster keert terug naar het dorp van haar jeugd. Een Spaans stel besluit in de Catalaanse bergen een huis op te knappen en een kurkplantage te runnen. Een Iers meisje beleeft een magische zomer op de boerderij van haar oom en tante. Een Franse fietsenmaker verbergt voor de rest van het dorp een groot geheim. En een Engelse ondernemer neemt het met zijn coöperatie op tegen de Londense elite. Filmprogrammeur Adwin de Kluyver leidt de films steeds kort in. Alle films vindt u op onze website onder het kopje agenda.

Tussen de voorstellingen in de sfeervolle zaal van Podium Vlieland – volgens Monique van de Ven de mooiste bioscoop van Nederland en door de Volkskrant uitgeroepen tot een van de tien leukste, kleine theaters - is er alle tijd voor een stevige wandeling langs strand of wad, een rondje eiland per fiets, een drankje in een strandtent met uitzicht op zee of lekker eten en borrelen in de Dorpsstraat.

Voor deze filmarrangementen hebben we ook een aantal losse film passe-partouts beschikbaar. Voor mensen die elders op het eiland verblijven maar wel graag mee willen doen aan het filmarrangement. Interesse? Neem dan contact op met festivals@PodiumVlieland.nl.

Voor meer informatie: Podium Vlieland

Dorpsstraat 84, 8899 AK Oost-Vlieland

0562 451 154

Weitere Informationen: vlieland.net/nl/bedrijf/podium-vlieland

Mehr datums fur Filmweekend Naar Buiten