VVV Vlieland
Menu
Suchen & Buchen Ferienhäuser und Wohnungen

Wählen Sie die Daten oder ansehen Sie Alle Unterkunften

Al meer dan een eeuw midden op de Vliehors!

Het Drenkelingenhuisje.

​Midden op de Vliehors staat al meer dan een eeuw het drenkelingenhuisje. In vroegere dagen was het een vluchtplaats voor gestrande schipbreukelingen. Naast droge kleren, water en voedsel was er ook een telefoonverbinding met het Posthuys.

07-05-2018

Al meer dan een eeuw midden op de Vliehors!

Het drenkelingenhuisje is tegenwoordig in bezit van de Vliehors Expres en ingericht als juttersmuseum, hier vindt u een bonte verzameling aan zeewaardigheden. Alles wat op het strand is aangespoeld is hier te bewonderen, van kunstgebitten tot flessenpost.

De Jutschutting
Sinds enkele jaren wordt er elk jaar weer een jutschutting neergezet. Al het gevonden hout staat rond het huisje, van mei tot oktober. Zo ontstaat er een heerlijk beschutte plaats midden op deze inmense zandvlakte.

Het Reddinghuisje is sinds 1997 officieel aangewezen als trouwlocatie. Het is een unieke plek; trouwen met je voeten in het zand, de zee rondom, romantischer kan haast niet. Deze trouwlocatie staat sinds enkele jaren wereldwijd in de top 10 van mooiste locaties.

Activiteiten
Het drenkelingenhuisje is het decor bij alle activiteiten van de Vliehors Expres. Je krijg een rondleiding langs alle gejutte strandvondsten.

Op de avondtocht is het sfeervol en romantisch rond het kampvuur met warme chocomel, de ondergaande zon, gezellige muziek en verhalen.