VVV Vlieland
Menu
Suchen & Buchen Ferienhäuser und Wohnungen

Wählen Sie die Daten oder ansehen Sie Alle Unterkunften

De Vuurtorenloop

Wandelen en hardlopen over een uniek parcours!

Kan jij ook niet wachten tot het zover is?

Nog 9 dagen 13 uren 17 minuten 14 seconden, dan gaat de Vuurtorenloop weer van start.

03-04-2019

De Vuurtorenloop

Wandelen en hardlopen over een uniek parcours, strand, schelpenpaden, verharde weg en hoogteverschillen, je komt het allemaal tegen.

               

Op zaterdag 13 april is de Vuurtorenwandeling, er wordt gewandeld in het donker. Vlieland is één van de donkerste plekken van Nederland. Luister naar de geluiden van de nacht in de Vlielandse natuur. Wordt verrast door de vele vuur en licht elementen op de route, bewonder het donker en geniet van een hapje en een drankje tijdens een ontspannen wandeling voor nachtelijk avontuur.

               

Zondag 14 april gaat de mooi zware Vuurtorenloop van start. De hardloopwedstijd kent twee afstanden, te weten 5 zeemijl (9,5 km) en 10 zeemijl (18,5 km). De route bestaat uit een inspirerend, gevarieerd maar bovenal uitdagend parcours: door bos en dorp, over duin en strand. Ook een onderdeel van het parcours is de beklimming van het hoge Vuurboetsduin (43 meter)!

               

Voor de jeugd is er op zondag 14 april de Jeugdloop, er is de keus uit 3 afstanden. Zij lopen hard in het bos rond Flidunen.

Loop jij mee in het weekend van 13 en 14 april met de Vuurtorenloop?