VVV Vlieland
Menu
Suchen & Buchen Ferienhäuser und Wohnungen

Wählen Sie die Daten oder ansehen Sie Alle Unterkunften

Doe mee, verlos de zee

Het strand schoon houden, doen we met z’n allen!

Op 16 december 2016 zette Doutzen Kroes zich samen met Rivella in voor het behoud van de schoonheid van het Waddengebied. Als afsluiter van de ‘1 fles = 1m2 schoon strand’-actie van Rivella in 2016, doneerde het frisdrankmerk jutbakken bij 5 strandovergangen op Vlieland. Aan elke jutbak hangt een kunstwerk gemaakt van de doppen die in de zomer langs de Nederlandse kustlijn zijn opgeruimd. Met de overhandiging van de jutbakken hoopt Rivella langdurig haar bijdrage te leveren aan een schoon Waddenstrand.

29-01-2020

Doe mee, verlos de zee

Topmodel Doutzen Kroes en burgemeester van Vlieland Tineke Schokker ‘doopte’ de jutbak bij de strandovergang ‘strandhotel’ op Vlieland door hun eigen emmertje met jutafval te legen. Rivella doneerde de jutbakken aan de Gemeente Vlieland, om daarmee langdurig bij te dragen aan een schoon Waddenstrand.

Plastic doppen behoren tot de top 3 meest gevonden afvalitems op het strand. Als iedere strandbezoeker een dop of ander stuk afval zou oprapen, kunnen we met z’n allen bijdragen aan een schonere zee. We hopen dan ook dat de inzet van Doutzen veel strandbezoekers inspireert mee te helpen het strand schoon te houden, zodat we de prachtige natuur van de Noordzee behouden.” De gevonden doppen zijn verwerkt in 5 kunstwerken die elk boven één van de jutbakken zijn geplaatst. Het doel van de kunstwerken is mensen bewust te maken van de hoeveelheid afval dat op het strand gevonden wordt en hen te motiveren mee te jutten. De kunstwerken zijn gemaakt door Cily Bakker-Dijkstra van Stukje Vlieland. De jutbakken gemaakt zijn gemaakt door Vlielander Karel Nouta van Ziltgetint en zijn gemaakt van larikshout, dat in verloop van tijd prachtig verweert waardoor de jutbakken natuurlijk in het landschap passen.

In 2018 en 2019 heeft Vlieland de prijs gewonnen voor het Schoonste Strand van de Waddeneilanden. De badgasten en inspecteurs gaven het strand van Vlieland in 2018 maar liefst een 9.1! Het Waddeneiland mocht deze prijs dus twee keer op rij in ontvangst nemen.

Op Vlieland zijn de strandondernemers altijd bezig met het schoon houden van het strand en duurzaam ondernemen.
Allemaal doen ze dit op hun eigen manier.

Er zijn ook veel particuliere initiatieven om het strandjutten leuk te maken en te stimuleren. Daarbij ook een compliment aan de ‘badgast’ die op Vlieland zijn steentje bijdraagt.

Het strand schoon houden, doen we met z’n allen!