VVV Vlieland
Menu
Suchen & Buchen Ferienhäuser und Wohnungen

Wählen Sie die Daten oder ansehen Sie Alle Unterkunften

Ontdek Vlieland

Fietsend en wandelend het eiland rond

Vlieland is autoluw, als vakantieganger bent je voor een groot deel aangewezen op de fiets. Vlieland laat zich uitstekend verkennen op de fiets. Er is een uitgebreid netwerk aan fietspaden, dat je op alle mooie plekjes van het eiland brengt. In totaal ligt er ruim 25 kilometer aan fietspaden op je te wachten. Door het bos en polders, via de duinen en langs de kust. Je kunt je eigen fiets meenemen, maar ook een fiets huren op het eiland bij de vele fietsverhuurbedrijven.

Overzicht fietsverhuurders

Je kunt natuurlijk zelf je weg kiezen over het eiland met de VVV plattegrond, maar ook bijvoorbeeld de ‘Rondje Eiland’ fietsroute volgen. Deze tocht, die zo’n 20 kilometer lang is, voert langs allerlei plekken op het eiland. In het boekje lees je leuke achtergrond informatie over het eiland. Het routeboek is rijk geïllustreerd en te bestellen via onze webwinkel. Bekijk ook onze andere fietsroutes.

Vlieland is van alle Waddeneilanden het verst verwijderd van het vasteland. Nergens kan je zo ongestoord wandelen als op Vlieland. Slenteren over het strand, struinen door de duinen; je raakt simpelweg niet uitgewandeld. Zoek voor de afwisseling ook eens de luwte van de bossen op en de uitgestrektheid van de polders. De vuurtoren op het 40 meter hoge Vuurboetsduin fungeert steeds als uw baken tijdens uw ontdekkingstochten. Hou je van wandelen en cultuur? Treed dan met het boek ‘Wandelen op Vlieland met Slauerhoff’ in de voetensporen van de bekende Nederlandse dichter en schrijver die zo’n honderd jaar geleden vaak op het eiland verbleef. Of duik in de geschiedenis met de cultuurhistorische dorpswandeling  Bekijk het aanbod van de wandelroutes.