VVV Vlieland
Menu
Suchen & Buchen Ferienhäuser und Wohnungen

Wählen Sie die Daten oder ansehen Sie Alle Unterkunften

Uren turen

Leuk voor de vogels en voor de mensen.

​Het waddengebied is van levensbelang voor miljoenen vogels. Ze brengen er de winter door, broeden er in de zomer of maken er een tussenstop op hun trektochten van het Hoge Noorden naar Afrika en vice versa. De vogels moeten bijtanken en uitrusten.

​Tegelijkertijd vinden wij het natuurlijk prachtig om dit te aanschouwen.

06-04-2020

Uren turen

Er zijn vogelkijkplekken gecreëerd, zodat wij kunnen genieten van wadvogels in hun in natuurlijke omgeving. Een echte natuurbeleving van dichtbij genieten van grote aantallen vogels, zonder deze te verstoren.

Op Vlieland zijn er ook verschillende vogelkijkplekken gecreëerd, zoals:

  • De vogelkijkhut in de tweede Kroon’s polder, er broeden in deze polder op de aanwezige eilandjes veel verschillend vogels zoals: de aalscholver, scholekster, kluut, brandgans, kleine mantelmeeuw, zilvermeeuw en lepelaar.
  • Kijkscherm op de stuifdijk langs de vierde de Kroon’s polder, op het Posthuiswad kunnen zich tijdens hoogwater enorme aantallen vogels verzamelen. De om de polders lopende stuifdijk geeft een spectaculair uitzicht over het gebied.
  • Uitzichtplateau bij Bomenland, vanaf hier kijk je over de duinen van Vlieland. Je hebt de kans om bijvoorbeeld een jagende blauwe kiekendief te zien. Let ook op voor andere bijzondere vogelsoorten, zoals roodborsttapuit en beflijster.
  • Vogelkijkhut bij Dodemansbol, vanuit deze hut aan de zuidzijde van het eiland heeft u prachtig zicht op steltlopers, rotganzen, slechtvalk, lepelaar, bergeend, smient, pijlstaart en wat verder voorbij vliegt en ter plaatse is op het Wad.

Op deze vogelkijkplekken kun je uren turen, pak een verrekijker en er gaat een wereld voor je open.