VVV Vlieland
Menu
Suchen & Buchen Ferienhäuser und Wohnungen

Wählen Sie die Daten oder ansehen Sie Alle Unterkunften

Zomertips van de boswachter

Wat kun je doen op Vlieland? De boswachters van Staatsbosbeheer Vlieland geven je gratis tips!

Duinpannetjes-weer
Te veel wind voor een dagje strand, maar toch zon en wolkjes? Dan is jet 'duinpannetjes-weer', zwaar favoriet bij ons, als wij vrij zijn; in een duinpan naar wolkjes kijken en welke vorm hebben ze? (Niet schrikken van een meeuw die laag over komt.)

Lekker koel
Het kan ook te warm zijn, dan adviseren we natuurlijk een boswandeling, ga eens een tijdje stil bij een plas zitten. De keuze is reuze: Torenvijver, de IJsbaan, Klaas Douweds vijver of Oude Kooi.

Stuivende duinen
De werkzaamheden die vorig jaar zijn uitgevoerd om de duinen langs de Noordzee op een aantal plekken weer te laten stuiven zijn een voorzichtig succes. In mei waren een aantal duinhellingen te zien die vol stonden met viooltjes. Je ziet het vanzelf als je het nieuwe fietspad om de noord neemt. Meer informatie vind je hier.

Zonsopkomst en -ondergang
Minstens één zonsopkomst meemaken en één zonsondergang natuurlijk. Dat kan op veel plekken, maar heb je al eens de zon zien opkomen vanuit Bol van Dooie? Locatietip voor zonsondergang? De uitkijktoren vlak bij de vuurtoren! Daar kan je een schitterende zonsondergang zien.

Boswachterspad Kroon's Polders
De wandeling rondom Kroon's Polders... Fiets naar het Posthuys en loop naar de dijk, daar begint één van de mooiste wandelingen van Vlieland.

De boswachters van Vlieland wensen je veel plezier, graag tot ziens!

Om meer te genieten van al het moois dat Vlieland biedt, volg ons hier:
Twitter: Anke_op_Vlie, @Oude_Kooi, @boswachtersonja, @Bosw8erBertwin, Annemiekeopthof
Insta: @staatsbosbeheervlie, @anke_vlie
Of abonneer je op ons weblog: www.boswachterblog.nl/vlieland