VVV Vlieland
Menu

Fietsen op Vlieland

Vlieland heeft een uitgebreid net van fietspaden. Deze met schelpen verharde paden bieden u een prachtige gelegenheid om vele plaatsen op het eiland te leren kennen.

Het bos rond Oost-Vlieland is doorsneden met fietspaden. Als u op ontdekkingsreis gaat kunt u alle schakeringen die in het bos op Vlieland voorkomen goed bekijken.

Wat komt u allemaal tegen?

Overheersend zijn de bossen met Oostenrijkse en Corsicaanse dennen. In de nattere delen werden ooit sitkasparren en elzen geplant. Let u eens op de loofbomen in het bos, waaronder de eik, berk, esdoorn en eerder genoemde els. U zult zien dat het bos door deze aanplant een mooi afwisselend aanzien heeft gekregen.

En wat nog meer...

Buiten het bos leiden de meeste fietspaden door de duinen. De duinen kunnen nogal steil zijn zodat u soms flink op de pedalen moet staan! Weet u dat het Vuurboetsduin met zijn 45 meter boven NAP het hoogste duin in het Waddengebied is?
Het duin af fietsen gaat een stuk makkelijker en sneller. Soms wel eens te snel! Dus past u goed op uzelf en mede-fietspadgebruiker.

Al fietsend heeft u vanaf de duintoppen een prachtig uitzicht:

  • over de duinvalleien
  • de bosgebieden bij Lange Paal
  • Oude Kooi
  • Nieuwe Kooi
  • Bomenland

Er zijn op Vlieland 3 fietsverhuurders: