VVV Vlieland
Menu
Suchen & Buchen Ferienhäuser und Wohnungen

Wählen Sie die Daten oder ansehen Sie Alle Unterkunften

Trouwe viervoeters

Op Vlieland met je hond!

Op vakantie gaan is altijd leuk, maar het is echt helemaal compleet als je huisdier ook mee kan. Je hond is een belangrijk lid van de familie, toch?

Samen met je trouwe viervoeter te genieten van zee, strand, bos en de duinen op Vlieland.

24-02-2022

Trouwe viervoeters

Niet alleen gaan wij graag op vakantie, ook je hond vindt het leuk om nieuwe plekken te ontdekken. Tijdens je verblijf op Vlieland kan je samen met jouw hond nieuwe gebieden ontdekken. Geniet van lange wandelingen, aangename speelmomenten, ontspannende uren in de schaduw of uitrusten op het strand. 

Op Vlieland is jouw trouwe viervoeter bijna overal welkom en mag de hond op verschillende plekken los lopen, maar ook zijn er gebieden waar de hond aangelijnd moet zijn. Hou je hond altijd goed in de gaten, zodat deze niet achter de duinkonijnen aanzit of vogels verstoren.

Bovenstaande afbeelding geeft aan waar de hond aangelijnd moet zijn en waar het losloopgebied is.

Ten westen van het bos rond het dorp dient de hond aangelijnd te zijn, hier staan ook bordjes welke dit aangeven. In het dorp zelf geldt ook een aanlijgebod. Op het strand en de oostelijke deel van het eiland mogen honden los.

Binnen de bebouwde kom geldt tevens een opruimplicht voor hondenuitwerpsels. Bij vele afvalcontainers in het dorp zijn er bijgevoegde paaltjes met zakjes om het opruimen gemakkelijker te maken.

Accommodatie geschikt voor een vakantie met je hond

Op Vlieland zijn er verschillende soorten accommodaties waar je samen met je huisdier kan overnachten. Wil jij een gezellig hotel of een knus vakantiehuis in het dorp of in het duin vlakbij het Noordzee strand, alles is mogelijk.

Hotel mogelijkheden; B&B De Getijden, Strandhotel Seeduyn hebben een aantal geschikte kamers.

Wanneer je een je vakantiehuis zoekt, waar je met het gehele gezin plus viervoeter kan verblijven zijn er verschillende opties in het dorp of het duin.

Honden zijn van harte welkom op Vlieland!