VVV Vlieland
Menu
Suchen & Buchen Ferienhäuser und Wohnungen

Wählen Sie die Daten oder ansehen Sie Alle Unterkunften

Vlieland - Eiland van licht

Expositie van Trudi Oosthoek.

​Op vrijdag 13 April was Trudi Oosthoek te zien in het programma De Eilanden met Midas Dekkers van omroep MAX. In deze aflevering stond Vlieland centraal, er werden in het programma enkele eilanders geportretteerd, zo ook Trudi.

​08-05-2018

Vlieland - Eiland van licht

Trudi Oosthoek is geboren in Rotterdam, na haar studie Beeldende Kunsten is ze ruim 7 jaar werkzaam geweest als illustratrice. Uiteindelijk heeft ze er voor gekozen om als beeldend kunstenaar te gaan werken.

Er volgden exposities in kleine galeries in Zuid-Holland en in die tijd begon ze steeds meer affiniteit te krijgen met het waddengebied vanwege de uitgestrektheid en de schoonheid van het gebied. In 1991 is Trudi naar Vlieland verhuisd.

Trudi maakt in haar werken gebruik van meerdere technieken: acryl, olieverf, aquarel, pastel en maakt veel pentekeningen. De onderwerpen beperken zich niet alleen tot Vlieland, maar ook Friesland, Frankrijk, Italië en Afrika.

Vanaf nu kunnen we op Vlieland genieten van de werken van Trudi Oosthoek. Op 6 mei was de opening van haar expositie in Galerie Vlieland Maritiem Art, Dorpsstraat 94. Tijdens de opening werd ook het eerste exemplaar van haar boekje ‘Eiland van licht’ aangeboden aan de burgemeester van Vlieland. Het boekje geeft een overzicht van 25 jaar tekenen en schilderen door Trudi op Vlieland.