VVV Vlieland
Menu
Suchen & Buchen Ferienhäuser und Wohnungen

Wählen Sie die Daten oder ansehen Sie Alle Unterkunften

Waterroute Vlieland

De waterkringloop van het eiland in beeld!

Waar het water zo in beweging is mogen de mensen niet achterblijven. Daarom is ervoor gekozen de waterkringloop van het eiland in beeld te brengen door middel van de Waterroute.

Elke plek op de route vertelt iets over een ander gedeelte van deze volledig circulaire waterkringloop, zoals de zoetwaterbel die zich onder het eiland bevindt, hoe deze het eiland voorziet van drinkwater en hoe het gezuiverde water weer terug de zee in stroomt.

18-05-2022

Waterroute Vlieland

De Waterroute  maakt mensen bewust van de circulaire waterkringloop in een omgeving die deze zich eigen heeft gemaakt. De lessen langs de route worden gepresenteerd in de vorm van tekst, geluid en te bouwen installaties.

Wist jij dat er, in tegenstelling tot andere waddeneilanden, geen pijpleiding met drinkwater naar Vlieland loopt vanaf de wal? 

Te voet en te fiets wordt de route interessant voor kinderen, volwassenen, eilanders, bezoekers, sporters en natuurliefhebbers.

Vanaf week 20 wordt er op Vlieland gestart met het plaatsen van de installaties voor de Waterroute, op woensdag 15 juni wordt de route feestelijk geopend.

Dit project is een initiatief van de VVV Vlieland, Staatsbosbeheer en Lab Vlieland en komt tot
stand met dank aan Kampeerterrein Stortemelk, Into The Great Wide Open, Wetterskip Fryslân,
Vitens, Stichting Aanloophaven Vlieland, de Noordwester, Provincie Fryslân (Iepen Mienskipsfûns), Gemeente Vlieland.