VVV Vlieland
Menu
Suchen & Buchen Ferienhäuser und Wohnungen

Wählen Sie die Daten oder ansehen Sie Alle Unterkunften

Herfst tips

Tips van de boswachter

  • Herfst betekent oogst; dus je mag cranberry's plukken. Dat mag met de hand overal waar deze gezonde bessen grooien. Praktisch iedere Vlielander kan je vertellen waar ze te vinden zijn. Dit jaar zijn er enorm veel bessen te plukken.
  • De vogeltrek is in volle gang. Met wat geluk kun je enorme wolken vogels over het Wad zien vliegen op weg naar warme oorden. Altijd een magnifiek gezicht.
  • Je mag vrij over het eiland dwalen, (behalve Kroon's polders) ga vooral naar de hoogste duintoppen, voor uitzicht rondom.
  • Bij echt slecht weer breng je natuurlijk een bezoek aan Informatiecentrum 'De Noordwester', Dorpsstraat 150. Ook hét adres voor excursies in de natuur!
  • Ons wandelrouteboekje is te koop bij de VVV en De Noordwester, een natuurgids met 9 wandelroutes en veel informatie voor € 7.50.
  • Ben je met je hond(en) op ons mooie eiland? De honden mogen los in het bos rond het dorp en aan het Noordzeestrand. In het dorp en daarbuiten moeten ze aangelijnd zijn.
  • Vakbij het Posthuys ligt de kwelder (stuk land wat af en toe overspoeld wordt met zout water). De diverse planten kleuren in de herfst op z'n mooist. Rood, paars, zeegroen en geel. Echt de moeite waard om te gaan kijken. En breng natuurlijk een bezoek aan vogelkijkhut "De Vogelkieker" in de 2e polder.

De boswachters van Staatsbosbeheer Vlieland wensen u een heerlijk verblijf toe.

Om meer te genieten van al het moois dat Vlieland biedt, volg ons hier:
Twitter: Anke_op_Vlie, @Oude_Kooi, @boswachtersonja, @Bosw8erBertwin, Annemiekeopthof
Insta: @staatsbosbeheervlie, @anke_vlie
Of abonneer je op ons weblog: www.boswachterblog.nl/vlieland