VVV Vlieland
Menu

Fotowedstrijd 2023

Maak jij de foto van maand?!?  Doe mee met de fotowedstrijd van VVV Vlieland. Elke maand kan je jouw mooiste Vlieland foto insturen en maak je kans op een uitvergroting van jouw foto, aangeboden door Fotofabriek. Weet jij op je eigen manier Vlieland vast te leggen op de gevoelige plaat? Laat iedereen meegenieten en maak kans op mooie prijzen.


 

Vlieland is een fotogeniek eiland, dagelijks zien wij op social media foto’s van de vuurtoren, de Vliehors, de Waddendijk, Kroon’s Polders, de jachthaven, het strand en ga zo maar door. Wij zijn op zoek naar jouw mooiste Vlieland foto! Of je nu professioneel fotograaf bent of af een toe een foto maakt met je telefoon. Of je nu volwassen bent of kind, iedereen mag meedoen aan de fotowedstrijd van de VVV Vlieland. Het is zo fijn om er lekker op uit te gaan en de natuur te beleven. Door de natuur te fotograferen kijk je anders naar je omgeving en word je je soms nóg meer bewust van de schoonheid ervan. Houd bij het fotograferen rekening met de natuur. Fotografeer dieren en planten in hun leefomgeving en houd gepaste afstand. Vang of verontrust geen dieren.

Jurering

Winnaars van de fotowedstrijd worden gekozen door zowel de vakjury als de publieksjury. De vakjury van VVV Vlieland bepaalt elke maand vijf kanshebbers. Er wordt gekeken naar foto’s die opvallen in kwaliteit, originaliteit en compositie. Kies een bijzondere locatie voor je foto en creëer rust of spanning door te spelen met de positie van je onderwerp, het moment waarop je je onderwerp fotografeert, scherpte en onscherpte of belichting. Het publiek bepaalt daarvan één winnaar. De vijf kanshebbende foto’s worden iedere maand gedeeld op Facebook. De foto die op Facebook de meeste ‘likes’ krijgt wint. Stem door te ‘liken’. De uitslag van de wedstrijd is bindend en kan op geen enkele manier ter discussie gesteld worden.

Prijzen

De mooiste inzending wordt uitgeroepen tot foto van de maand. De makers van de foto van de maand ontvangt een mooie prijs; een uitvergroting van jouw winnende foto op Forex van 40x30 / 30x40 aangeboden door Fotofabriek. In december hebben we zes winnaars van de afgelopen maanden. De winnende foto’s zullen wij nogmaals delen en de maker van de foto met de meeste likes ontvangt als hoofdprijs een fotopuzzel van 1.000 stukjes.

Tips

 • De kwaliteit van de foto is belangrijk. Foto's gemaakt met telefoon en fotocamera zijn beide welkom. Zorg wel dat de foto scherp is, er geen overdreven filter gebruikt is en de horizon recht staat.

 • Zoek de mooiste plekjes op. De vuurtorenr of het reddingboothuisje zijn natuurlijk prachtig voor een foto. Maar ook minder iconische locaties zijn leuk om te fotograferen. Een strekdam, een mooi schelpenpaadje of misschien wel een prachtige duinpan.

Wil je meedoen? Bekijk dan hier de spelregels:

Deelnemers aan de fotowedstrijd dienen minimaal 16 jaar of ouder te zijn. Om deel te nemen aan de wedstrijd moeten de foto’s voldoen aan de volgende criteria:

 • De looptijd van de wedstrijd is van 1 mei t/m 31 oktober 2023. Elke maand worden er 5 winnende foto’s bekendgemaakt. In totaal worden er 35 foto’s uitgekozen.
 • Mail je inzending naar marketing@vlieland.net
 • Door je inzending geef je toestemming voor het delen van de foto’s via social media en andere uitingen om Vlieland te promoten. Dit geldt zowel voor de winnende als niet-winnende foto’s.
 • Foto’s dienen minimaal een grootte van 1 MB te hebben. Foto’s met een lagere resolutie worden niet beoordeeld door de jury.
 • De foto’s mogen met een telefoon, dan wel fotocamera gemaakt worden.
 • De foto’s dienen op Vlieland te zijn gemaakt.
 • In verband met de Wet op de Privacy mogen personen niet herkenbaar gefotografeerd worden, indien er wel herkenbare personen op beeld staan, moet er vóór inzending toestemming voor publicatie zijn gegeven (na ontvangst per email ligt de verantwoording bij de fotograaf). Het ingezonden beeldmateriaal blijft eigendom van de eigenaar, maar het is VVV Vlieland toegestaan rechtenvrij gebruik te maken van het verkregen beeld en te gebruiken voor eigen promotiedoeleinden.
   

Iedere maand kun je meedoen:

 • Stuur je foto voor eind van de maand in.
 • Iedere 10e van de maand publiceert VVV Vlieland de 5 kanshebbende foto’s
 • Iedere 20e van de maand wordt gekeken wie de meeste likes heeft gekregen van de publieksjury.
  VVV Vlieland neemt contact op met de winnaar.

Doe mee en verras ons!
 


Winnende foto 2022
 

Samenwerking van VVV Vlieland met Fotofabriek 

 
 

Maak jouw herinnering tastbaar. Bij Fotofabriek laat je de leukste artikelen bedrukken met je favoriete herinneringen. Zo zal je de mooiste momenten nooit meer vergeten! Neem ook een kijkje voor de leukste cadeau ideeën voor elke gelegenheid. Ook geven ze tips over een leuk cadeau voor hem en een leuk cadeau voor haar. Zo heb je altijd een leuk en uniek cadeau om te geven!