VVV Vlieland
Menu

Vakantiewoningen in het dorp

Vlieland kent maar één dorp genaamd Oost-Vlieland. Het dorp van Vlieland ligt direct aan de Waddenzee en wordt slechts gescheiden door de dijk.

In de prachtige oude Dorpsstraat van Vlieland, vroeger ook wel de Groote Straat of Voorstraat genoemd, staan aan weerzijde hoge bomen en zijn tal van leuke winkeltjes, restaurants en bezienswaardigheden te vinden.

De Dorpsstraat straalt nog steeds de sfeer uit van een oud vissersplaatsje.

VVV Vlieland

Wanneer je een vakantiewoning wilt boeken, is dit mogelijk via het VVV Vlieland.

Boek je via de VVV? Dan kun je heel gemakkelijk de bootkaarten bijboeken, ook ontvang je bij aankomst een welkomstpakket.

Marjet van Veelen, Wegwijs tussen de vakantiewoningen op Vlieland
Wegwijs tussen de vakantiewoningen op Vlieland
Vakantiewoningen in het dorp, Wegwijs tussen de vakantiewoningen op Vlieland
Vakantiewoningen in het dorp

Zoek & Boek

Wil je op vakantie met twee personen of het gehele gezin; Vlieland heeft voor iedere samenstelling een leuk gevarieerd aanbod. 

Op onze website tref je de verschillende mogelijkheden. Zoek je een specifiek huisje of juist in een specifiek gebied, maak dan gebruik van onze Zoek & Boek functie.

Vlieland heeft een historisch karakter, daarom heeft het dorp ook een beschermd dorpsgezicht. Er zijn nog veel oude gebouwen te vinden aan de Dorpsstraat, denk hierbij aan museum het Tromp's Huys of het Oude Raadshuis.

In en om het dorp zijn ook verschillende vakantiewoningen en appartementen te vinden, deze verschillen erg qua indeling en luxe. Zo is de kleinste vakantiewoning voor twee personen en de grootste voor acht personen. Voor de actuele beschikbaarheid van de vakantiewoningen en appartementen in het dorp op Vlieland, verwijzen wij je door naar onze zoek & boek functie.

Het dorp is een heerlijke locatie voor toeristen die Vlieland willen bezoeken, maar slecht ter been zijn. De supermarkten, restaurants, cafés en winkeltjes zijn op loopafstand en de Dorpsstraat is vlak.

De Dorpsstraat is het bruisende centrum van Vlieland. Hier is elke dag in het jaar wel wat te beleven, denk bijvoorbeeld aan de verschillende evenementen die Vlieland rijk is.

TIP: een aanrader is een wandeling over de dijk, aan de linkerzijde van het dorp. Hier heb je een prachtig uitzicht over de Waddenzee en het Wad. Bij laagwater is het zelfs mogelijk om te wadlopen op Vlieland!