VVV Vlieland
Menu

Ontdek de vogelschat op Vlieland

Nergens in Nederland zijn er zo veel vogelsoorten te zien als in het Waddengebied. Allemaal even uniek en bijzonder.

Het Waddengebied is één van de belangrijkste vogelgebieden van Europa. De rijkdom aan voedsel en de unieke combinatie van zee, land en het wisselende getij maken van het Wad een ideale plaats voor diverse vogels. Per jaar strijken ongeveer tien miljoen vogels in het Waddengebied neer. Sommige verblijven er het hele jaar, anderen komen er voor een korte periode om te overwinteren, te broeden of te eten en te rusten tijdens de trek.

Veel vogelliefhebbers denken aan grote aantallen vogels als het om het Waddengebied gaat. De vele rosse grutto's of bijvoorbeeld kanoeten, spectaculair. Maar ook de kenmerkende ‘waddengeluiden’ van tureluurs, scholeksters en wulpen die tot in de nacht doorgaan. Ze verzorgen een onmiskenbare geluid en geven de Waddenbezoekers het unieke Waddengevoel.

Niet alleen kun je genieten van de ruimte en van het uitzicht, vogelliefhebbers scannen hun omgeving ook altijd op ‘bijzonderheden’. In het Waddengebied is er vooral tijdens de trektijd kans op soorten die je elders niet zo vaak treft. De natuur biedt wat dat betreft nooit zekerheden, spannend is het altijd, ondanks alle ontspanning die de natuur te bieden heeft.

Graag laten wij je kennis maken met de vogels en de overige natuur op Vlieland!

Folkert Janssens, Grauwe gans
Grauwe gans
Folkert Janssens, Grauwe gans
Tapuit

Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen!

Vogelbescherming Nederland organiseert samen met vijf andere natuurorganisaties het programma 'Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen'. Er worden mooie vogelplekken toegankelijk gemaakt en gratis vogelkaarten ontwikkelt.

Kom de vogelkaart met daarop de vogelkijkplekken en Wadvogels ophalen bij VVV Vlieland.

Wadvogel arrangement

De volgende componenten zijn standaard bij het arrangement inbegrepen:

Excursie Kroon's Polders op dinsdag om 10.00 uur of 14.00 uur afhankelijk van de waterstand, Wadexcursie op woensdag, entree Waddencentrum De Noordwester, film in Waddencentrum de Noordwester, wandelroute van Staatsbosbeheer en een informatiepakket.

Het arrangement wordt aangeboden tijdens het broedseizoen en de vogeltrek. In een midweek van 01 april t/m 30 juni, of in een midweek van 15 september t/m 15 november, uitgezonderd schoolvakanties en feestdagen.

Boek je verblijf

Eureka arrangement, verblijf in een appartement in het appartementencomplex Eureka. De arrangementprijs per persoon o.b.v. een verblijf voor 2 personen:

Midweekarrangement, aankomst maandag - vertrek vrijdag;
€ 116.00     april/oktober
€ 126.00     mei
€ 141.00     juni
€ 225.00     september
€ 165.00     november
Exclusief bijkomende kosten.

BOEK HIER JE VERBLIJF

Veerman arrangement, verblijf in Hotelletje de Veerman aan het eind van de Dorpsstraat. De arrangementprijs is o.b.v. een verblijf voor 2 personen.

4-daags midweekarrangement; o.b.v. 3 overnachtingen € 155 p.p.
5-daags midweekarrangement; o.b.v. 4 overnachtingen € 175 p.p.
Toeslag terras of balkon  € 10 per dag
Toeslag zeezicht € 20 per dag
Exclusief bijkomende kosten.

BOEK HIER JE VERBLIJF

Leut arrangement, verblijf in een knusse kamer bij Leut. De arrangementprijs is o.b.v. een verblijf voor 2 personen exclusief ontbijt in kamer Slaper.

4-daags midweekarrangement; o.b.v. 3 overnachtingen € 155 p.p.
5-daags midweekarrangement; o.b.v. 4 overnachtingen € 175 p.p.
Toeslag Waker en Gaper  € 10 per dag.
Boekbaar tot oktober.

BOEK HIER JE VERBLIJF

Vermeld bij de speciale wensen of opmerkingen dat je het Wadvogel arrangement wenst!


 

Samenwerking tussen De Noordwester, waddencentrum en zeeaquarium - Staatsbosbeheer - VVV Vlieland.
 

Fotocredits: Dirk Bruin en Folkert Janssens