VVV Vlieland
Menu
Suchen & Buchen Ferienhäuser und Wohnungen

Wählen Sie die Daten oder ansehen Sie Alle Unterkunften

Culinaire waddenweken

Een feestmaand voor al het lekkers uit het Waddengebied.

Van 17 oktober tot en met 27 november worden wederom de Culinaire Waddenweken gevierd.

In deze periode staan lokale producenten en horecabedrijven centraal die van al het moois dat de Waddenregio te bieden heeft een geweldige smaakbeleving creëren. Producenten en lokale chefs slaan de handen ineen om hier een mooie Waddenervaring van te maken. Want lokaal is niet alleen erg lekker, maar natuurlijk ook heel duurzaam.

Het Waddengebied biedt een ruim aanbod aan prachtige streekproducten zoals vis en schaal -en schelpdieren. Maar vergeet ook de Cranberry oogst niet op Vlieland en Terschelling waar overheerlijk producten van worden gemaakt. Lokale chefs maken bovendien graag gebruik van vlees -en melkproducten van  boeren uit Friesland en Groningen.

Op Vlieland doen de volgende bedrijven mee:

Restaurant Zuiver

Hier eet u een regelmatig wisselend 5-gangen verrassingsmenu. De chef experimenteert volop met pure en eerlijke Waddenproducten.

De Vlielander Kaasbunker

Vlakbij de vuurtoren bevind zich de kaasbunker waar kaasmaker Niels Koster verschillende heerlijke lokale kazen laat rijpen aan de zilte zeelucht. Probeer vooral ook de heerlijke zeewierkaas, gemaakt van zeewier uit de Waddenzee. Bij een bezoek aan de kaasbunker wordt u uitgebreid geïnformeerd over dit lokale product en kunt  u de Vlielandse kazen ook proeven.

Het gehele waddengebied zit vol met leuke restaurants. Speciaal voor de Culinaire Wadden Weken hebben een aantal restaurants een mooi menu samen samengesteld. Proef de Smaak van de Wadden!