VVV Vlieland
Menu
Suchen & Buchen Ferienhäuser und Wohnungen

Wählen Sie die Daten oder ansehen Sie Alle Unterkunften

Hoe houden we ons hoofd koel in de hitte op het eiland?

Verrassend maar waar ook op Vlieland was het warm. Wat een geluk zo’n zomer vol zonnig weer! Relatief koel was het vergeleken de rest van het land door een klein briesje wind van zee. Maar voor Vlielandse begrippen was het zeker enorm warm.

Dat bracht ons op dit idee voor dit blog.

Hou houden we ons hoofd koel op het eiland tijdens een hittegolf?

Strand

Dit komt totaal niet als een verrassing natuurlijk, maar het strand is nummer 1 om af te koelen op Vlieland. Wat een luxe, het strand op loop en fiets afstand. Geen files, geen uren rijden en genoeg plek voor iedereen. Zoek de ruimte op en geniet van een groot stuk strand vrijwel voor jezelf of zoek de gezelligheid op bij de wat drukkere stranden. Neem een verkoelende duik in zee, droog lekker op en vaak met een beetje geluk wel een briesje wind van zee.  

Liever geen zand tussen de tenen maar wel lekker naar het strand? Neem een lekker koud drankje bij één van de strandtenten: Strandpaviljoen ’t Badhuys of Oost.

Harry's Beach Essentials heeft alles wat je nodig hebt voor een ultieme stranddag op het Noordzeestrand van Vlieland!

Ga het water op 

Zeehondentochten met de Oceanking of Zeehondentochten Vlieland.
en zeehondentocht is een ware belevenis voor jong en oud. Ga met een snelle rubberboot (max. 12 personen) de Waddenzee op, op zoek naar zeehonden.

Beleef Vlieland vanaf het water! Vaartochten Vlieland neemt u 90 minuten mee om lekker uit te waaien en te genieten van het uitzicht en alle bootjes die langs varen.

Op maandag kunt u meevaren met de klipper Willem Jacob van Eilandhopper Zeilende Veerdienst. Helpen mag! Zeilen hijsen, aan het roer staan; handen uit de mouwen.

Leer surfen op Vlieland! Iedereen kan bij Surfana terecht! Van kinderen tot volwassenen en van beginners tot gevorderden.

Actief aan de zee / in de zee of in de duinen

Bureau Vlieland bieden activiteiten, excursies en events voor iedereen!
Blokarten, lasergamen, met de ribboot naar de zeehondjes, strandritten, kitesurfen, suppen en gps-tochten zijn slechts enkele voorbeelden van het aanbod.

Vlieland Outdoor Center voor outdoor activiteiten, kitesurfles en events op Vlieland.
Een greep uit de mogelijkheden: lasergamen, kitesurfen, blokarten, branding raften, disc golf, handboogschieten en team building.

Paal 50 Vlieland heeft een mooi aanbod van water activiteiten op Vlieland. Suppen, kitesurfen, kanoën voor de sportmannen en -vrouwen die eens iets anders willen.

IJs

Een heerlijk ijsje in de ijssalon van Min12 kan zeker niet ontbreken.
Ijsjes halen ijssalon min 12, ijskoud de lekkerste.

De bunkers in

Zoek verkoeling in de bunkers.

In de Vlielandse duinen, Bunkerstelling 12H onderdeel van de Atlantikwall. Widerstandsnest 12H maakte tijdens de oorlog deel uit van de Atlantikwall. Nu is het een museum met o.a. een tentoonstelling over Vlieland in de oorlogsjaren, bijzondere objecten en bodemvondsten uit die tijd.

Bezoek de expositie in de kaasbunker of boek de rondleiding met proeverij.
Op het hoogste punt van Vlieland, vlakbij de vuurtoren, ligt diep onder de grond een oude bunker. Deze is gebouwd in WOII als onderdeel van de Atlantikwall. De Vlielander kaasmaker Nils Koster kwam er achter dat de omstandigheden in de bunker perfect zijn voor het rijpen van kaas. Hij maakte de bunkers geschikt voor kaasopslag.

Waterpunten

Ter afsluiting natuurlijk ook nog voor alle wandelaars en fietsers onder ons
Voor de actieve mensen onder ons zijn er natuurlijk ook nog genoeg wandel en fiets routes.
Vergeet in de warmte alleen zeker niet te drinken en af en toe een stop bij de waterdrink punten van de waterroute te maken.