VVV Vlieland
Menu
Search & book holiday homes and apartments

Select date or view All accommodations

100 jaar zomerhuizenterrein Duinkersoord

De geschiedenis van de duinhuisjes op Vlieland

Het zomerhuizenterrein Duinkersoord op Vlieland dankt zijn naam aan Nanning Willem Duinker die met zijn creatieve geest en tomeloze ondernemerschap aan de basis heeft gestaan van het toerisme op Vlieland. Duinkersoord bestaat 2 juni 2022 precies 100 jaar.

03-06-2022

100 jaar zomerhuizenterrein Duinkersoord

Een mooie aanleiding voor een volledig nieuw en uitgebreid naslagwerk van 448 pagina's over de geschiedenis van alle Vlielandse zomhuizenterreinen: Duinkersoord, De Kaap, Vliepark en Ankerplaats. Van alle 235 huisnhuisjes op Vlieland staat ook de 'eigen geschiedenis' beschreven met anekdotes, oude en recente foto's. Veel van de oorspronkelijke huisjes zijn in de loop der jaren vervangen door nieuwe huizen. Maar er zijn ook nog steeds enkele authentieke huisjes te vinden...

De beide auteurs delen hun passie voor authentieke Vlielandse duinhuisjes: "Hoe is dit alles ontstaan? Wie waren de pioniers die de eerste huisjes lieten bouwen en in welk jaar werd hun huisje precies gebouwd? Hoe was het daar in die beginjaren? Het vastleggen van deze historie is waardevol, zeker nu er steeds meer huisjes worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw."

Ben jij benieuwd geworden, het boek is vanaf nu te verkrijgen bij ons in de winkel en online.