VVV Vlieland
Menu
Search & book holiday homes and apartments

Select date or view All accommodations

De Vliehors

Sahara van het Noorden.

De Vliehors is een uitgestrekt natuurgebied, gelegen op de westelijke helft van het eiland. De Vliehors is een verbreed strand van ongeveer 24 vierkante kilometer, door de omvang van deze zandvlakte wordt de Vliehors ook wel de Sahara van het Noorden genoemd.

20-04-2018

De Vliehors

Een groot deel van deze zandvlakte is in gebruik als militair oefenterrein van de Koninklijke Luchtmacht. Het is de enige plek in Nederland waar vliegers van de luchtmacht en NAVO-partners mogen oefenen met munitie en explosieve ladingen. De operationele benaming van de Vliehors is Cornfield Range. Hierdoor is de Vliehors alleen vrij toegankelijk in het weekend als de rode vlag is gestreken.

Rondrit Vliehors
Het hele jaar door verzorgt de Vliehors Expres rondritten over de Vliehors. Tijdens deze rondritten maak je kennis met de weidsheid van de Vliehors. Onderweg wordt er natuurlijk gestopt bij het Drenkelingenhuisje. Vroeger een vluchthuisje voor gestrande schipbreukelingen, nu ingericht als juttersmuseum.

Tijdens de rondrit stap je ook uit op het meest westelijke puntje van Vlieland, vlakbij het buureiland Texel. Rond de punt van de Vliehors zwemmen vaak zeehonden. De kans is groot dat deze dieren zich laten zien.

Een unieke ervaring in een fantastisch on-Nederlands landschap.