VVV Vlieland
Menu
Search & book holiday homes and apartments

Select date or view All accommodations

De Zilverjutter

Juwelen uit de zee

Ik ben Marleen Lever-vd Wielen, in Schoonhoven volgde ik mijn opleiding tot goud-zilversmid. Na twee prachtige stages en een baan bij een juwelier wilde ik graag naar Vlieland.

22-06-2022

De Zilverjutter

De rust, ruimte, natuur en het getij waren essentieel voor de juiste mix om sieraden te ontwerpen en een atelier met winkel te kunnen gaan runnen. In 2017 werd die droom werkelijkheid. Een winkel met open atelier. In de winkel vind je mijn eigen sieraden aangevuld met mooie collecties van andere goudsmeden passend bij mij, het eiland, de winkel en absoluut anders dan de standaard sieraden. Wat klein begon wordt steeds groter… 

Onze eigen schelpencollectie 

Onze schelpen zijn allemaal afk omstig van het Vlielandse strand. In de winter zoek ik  de juiste schelpen uit en wordt er een mal van gemaakt. Deze wordt vervolgens in goud of zilver gegoten. In het  atelier vervaardig ik deze tot hangers, oorsieraden, ringen en nog veel meer leuks. Naast de schelpen werk ik graag met zand van het Vlielandse strand en gevonden barnsteen van hier. Barnsteen is versteende hars dat na stormachtige dagen kan aanspoelen op het strand. 

Het goud uit de zee 

Waar mijn hart nog sneller van gaat kloppen zijn de speciale opdrachten die ik mag maken. Dat varieert van trouwringen, nieuwwerk of het restylen van oude sieraden. 

Nieuwgierig geworden?? Loop gezellig binnen of kijk op zilverjutter.nl.