logo_vvv VVV Vlieland, in je element
Menu
Search & book holiday homes and apartments

Select date or view All accommodations

WAD

overleven op de grens van water en land

De natuurfilm WAD van Ruben Smit komt binnenkort op tv.  
Zet het alvast in je agenda!

Voordat de film WAD op tv komt krijg je een uniek kijkje achter de schermen!
Zaterdag 19 oktober om 17:00 bij BNNVARA op NPO 1.

WAD, overleven op de grens van water en land.
Zondag 20 oktober om 20:25 bij
 
Vlieland; wederom Schoonste strand van de Waddeneilanden 2019

Vlieland; wederom Schoonste strand van de Waddeneilanden 2019

Vandaag is de prijsuitreiking voor de strand verkiezingen in Zandvoort. Wie mag in 2019 de eretitel schoonste strand van Nederland dragen en welk strandpaviljoen wordt dit jaar tot beste strandpaviljoen van Nederland gekroond.

Vlieland heeft voor de tweede keer op rij gewonnen met de subprijs ‘Schoonste strand van de Waddeneilanden 2019’. Harry Westers van WestCord Hotels ontving deze prachtige prijs vandaag uit handen van Vincent Breedveld en Henk Klein Teeselink  van Nederland Schoon.Kek Mama op Vlieland

Ervaar het eiland met jonge kinderen!

Kek Mama op Vlieland! ⭐️ Juni is de maand bij uitstek voor gezinnen met jonge kinderen om naar Vlieland te komen. Het is nog rustig op het eiland en het is toch al heerlijk weer. Kek Mama heeft nu een leuke actie voor gezinnen met jonge kinderen. ⭐️ Kortingvouchers ⭐️ Korting op de overtocht ⭐️ Vliemeisje lees, doe & beleef Kijk voor meer informatie op www.vlieland.site/kekmama Is juni te snel? De actie is ook geldig in september & oktober.

Geplaatst door VVV Vlieland op Dinsdag 4 juni 2019

Juni is de maand bij uitstek voor gezinnen met jonge kinderen om naar Vlieland te komen. Het is nog rustig op het eiland en het is toch al heerlijk weer.


De Vliehorst

Het groepsverblijf voor een onvergetelijke tijd.

De Vliehorst

Groepsverblijf de Vliehorst is een groepsaccommodatie waar scholen, verenigingen, families, vrienden of andere gezelschappen een onvergetelijke tijd kunnen beleven.

Het gebouw heeft slaapfaciliteiten voor ruim 50 personen en ligt op een unieke locatie aan de rand van een prachtig bos. Na een boswandeling van 20 minuten heb je uitzicht op de Noordzee. Zowel de veerboot als de bekende Dorpsstraat liggen op loopafstand van de Vliehorst.


LANG LEVE DE KONING

Programma Koningsdag 2019

LANG LEVE DE KONING

Koningsdag wordt op Vlieland altijd op eigen wijze gevierd. Veranderingen in het programma zijn er bijna niet. Traditioneel is het toverwoord voor het oranjecomité.

  • 6:00 uur. Herauten gaan te paard op het Kerkplein, ze maken een ronde door het hele dorp om iedereen te wekken en op de hoogte te brengen van het heugelijke feit dat onze Vorst zijn 52ste verjaardag mag vieren.
  • 6:12 uur. Zonsopkomst, iedereen mag de vlag uitsteken.
  • 8:15 uur. Verzamelen in de Duinwijck voor de feestelijke optocht.
  • 8:30 uur. De fanfare begint met spelen en we vertrekken voor de optocht door het dorp.
  • ca 9:30 uur. Toespraak en prijsuitreiking bij het gemeentehuis door de Burgemeester en natuurlijk de aubade met traditionele volksliederen.
  • 10:00 - 11:30 uur. Leuke kinderspelletjes voor de kinderen van groep 1 t/m 4 en stoere spelen voor de grotere kinderen van groep 5 t/m 8. Locatie: voor Hotel de Wadden. Gasten kinderen mogen ook mee doen een kaartje kost € 5,- de inschrijving sluit om 10:30 uur!
  • 10:00 uur. Voor iedereen boven de 16 jaar staat er in Hotel de Wadden koffie en gebak klaar. Op vertoon van uw kaartje (gekregen na voldoen contributie ) is het geheel gratis. Gasten en niet-leden betalen € 2,-.
  • 12:00 uur. Zonschieten bij Hotel de Wadden. We heffen precies om 12:00 uur het glas op de Koning. Gezellige muziek van een DJ en natuurlijk een superleuke band.
  • 14:00 uur. Levende stoelendans met de muziek van de Vlielandse fanfare, aansluitend de volksspelen. Geef je op in teams van 4 tijdens het zonschieten bij Lisette, te herkennen aan haar feestelijke jurk.
  • 21.02 uur. Zonsondergang, dus de vlag weer naar binnen.

Gezelligheid kent geen tijd, dus maak het lang gezellig!