VVV Vlieland
Menu
Search & book holiday homes and apartments

Select date or view All accommodations

Aangespoeld

Vertelvoorstelling voor kinderen van 7-12 jaar

Waar is het zoekgeraakte medaillon van Betzy’s vader? En weet jutter Louwtje er soms meer van? Het is maar de vraag of Gooswinus, die Betzy een wild dier in een jurk vindt, haar kan helpen. Misschien kan Betzy’s schildertalent voor een oplossing zorgen?

26-7-2022

Aangespoeld

In de zomermaanden komt dichter en kinderboekenschrijver Mary Heylema (maryheylema.nl) naar Vlieland om onder begeleiding van muzikant Arjen Heijboer een vertelvoorstellingen te geven over haar recent verschenen kinderboek ‘Aangespoeld’.

Mary vertelt voor kinderen van 7-12 jaar en hun ouders over de eigenwijze, stoere Noorse Betzy, die na een schipbreuk bij Gooswinus als enige overlevende in het grote, witte huis aan de Dorpsstraat op Vlieland komt wonen. Maar Betzy spreekt de eilandtaal niet, ze mist haar vader en de eilandschool voelt als een te krap sardientjes-blik.

Een verhaal dat losjes gebaseerd is op leven en werk van Betzy Akersloot-Berg in een voorstelling vol zeeliedjes, een vertelkastje met Betzy’s schilderwerk en natuurlijk Betzy’s schilderkist.

Kom jij luisteren, zie de beschikbare data in de agenda.

Het boek Aangespoeld is ook te koop bij Museum Tromp’s Huys en bij de VVV.