VVV Vlieland
Menu
Search & book holiday homes and apartments

Select date or view All accommodations

Nazomer of vroege herfst

September wordt de herfstmaand genoemd, maar het kan ook nog ‘nazomeren’.

De bessen zijn gerijpt en de vogels doen er zich te goed aan. Veel zomervogels zijn al vertrokken naar het zuiden en uit het noorden arriveren langzaam de wintergasten. De cranberries zijn bijna rijp voor de pluk. Als het voldoende heeft geregend, kun je de eerste paddenstoelen al tegenkomen. Kortom, in september kun je in de natuur van alles verwachten.

​Genieten van de vele facetten van het eiland! Leer, speel en beleef. Weer of geen weer, voel de wind door je haren langs de vloedlijn. Een stevige fietstocht over kronkelende schelpenpaadjes of ga op dwaalavontuur door hoge duinen.

Leuke tips voor de herfst;
- Herfst betekent oogst; dus je mag vanaf 15 september cranberries plukken. Dat mag met de hand overal waar deze gezonde bessen groeien. Praktisch iedere Vlielander kan je vertellen waar ze te vinden zijn.
- De vogeltrek is in volle gang, met wat geluk kun je enorme wolken vogels over het Wad zien vliegen op weg naar warmere oorden. Altijd weer een magnifiek gezicht.
- Vlakbij het Posthuys ligt de kwelder, een stuk land wat af en toe overspoeld wordt met zout water. De diverse planten kleuren in de herfst op z'n mooist. Rood, paars, zeegroen en geel. Echt de moeite waard om te gaan kijken!