VVV Vlieland
Menu
Search & book holiday homes and apartments

Select date or view All accommodations

Zomer tips

Tips van de boswachter

Wat kun je deze zomer doen op Vlieland? De boswachters van Staatsbosbeheer Vlieland geven je gratis tips!

21-06-2022

Zomer tips
Duinpannetjes-weer

Te veel wind voor een dagje strand, maar toch zon en wolkjes? Dan is het 'duinpannetjes-weer', zwaar favoriet bij de boswachters op hun vrije dag, in een duinpan naar de wolken kijken en welke vorm hebben ze?
Niet schrikken van een meeuw die laag over komt.

Lekker koel

Het kan ook te warm zijn, dan adviseren we natuurlijk een boswandeling, ga eens een tijdje stil bij een plas zitten. De keuze is reuze: Torenvijver, de IJsbaan, Klaas Douwes vijver of Oude Kooi.

Stuivende duinen

Afgelopen winter zijn er werkzaamheden uitgevoerd om de duinen langs de Noordzee op een aantal plekken weer te laten stuiven. Je ziet het vanzelf als je het nieuwe fietspad om de naard neemt. Meer informatie, duinherstelvlieland.

Zonsopkomst en -ondergang

Minstens een zonsopkomst en een zonsondergang moet je meemaken op Vlieland. Dat kan op veel plekken, maar heb je al zon al eens zien opkomen vanuit Bol van Dooie? Locatietip voor de zonsondergang? De uitkijktoren vlak bij de vuurtoren daar kan je een schitterende zonsondergang zien.

Boswachterspad Kroon's Polders

De wandeling rondom de Kroon's Polder... Fiets naar het Posthuys, loop naar de dijk en daar begint één van de mooiste wandelijke van Vlieland.

De boswachters van Vlieland wensen je veel plezier & graag tot ziens.